Gör det eneklt – även i ditt företagande

February 29th, 2008 by Rolf Erikson

Simplicity kallar Yoshiko en serie bilder som jag hittade på flicr. Jag tror mycket på att man ska göra det så enkelt som möjligt I want to fly!i allt man gör. Enkelhet gör också att man bättre förstår vad som händer och därmed kan man lättare anpassa sig efter situationen.

Detta gäller också företagande. För alla företag är en långsiktig lönsamhet grunden för framgång. Frangångsfaktorer är att det finns en bra bild av hur man når kunden, att produkten/tjänsten fyller ett behov och att det finns pengar i kassan att betala räkningar med.

Det senare kan ibland komma i efterhand, vilket är förödande. Nyetablerade brukar säga att det kommer att ordna sig bara om ….

Det minsta man kan göra är att göre en likviditetsbudget och sedan jämföra utfallen mot budgeten. Gör det enkelt, börja med 6 månader. Använd exel eller motsvarande och gör 14 kolumner. I kolumn 1 skriver ni in- och utbetalningar. Kolumn 2 och 3 används till månad 1, 2 utfall och 3 budget. Kolumn 3 och 4 används för månad 2 osv. Kolumn 14 räknar ut differensen mellan utfall och budget.

Om ni trots allt inte tror att likviditeten spelar roll kan ni lyssna på följande föredrag: (från euducators corner)


Technorati : , , , , , ,

Två viktiga frågor för dem som söker framgång

February 27th, 2008 by Rolf Erikson

Det finns två avgörande frågor för att uppnå framtida förändringar.

- Hur vill du att framtiden skall se ut?

- Vad har fungerat bra?

Frågorna bryggar över dåtid och framtid och utgör stommen i lösningsorienterad coaching (solution focus). Coachingen betonar vikten av att sluta göra sådant som inte fungerar och istället bygga vidare på sådant som fungerar


Technorati : , , , ,

Hitta nya marknadskanaler och öka ditt sälj

February 25th, 2008 by Rolf Erikson

Entreprenörer måste själva dra ett stort lass när det gäller att skapa behov av ens tjänster och produkter. Detta säger Randy Komisar och tillägger att behov skapas inte av Google. Du måste lägga ner stor kraft att övertyga folk om att de kommer att spara pengar genom att utnyttja dina tjänster och produkter. Se följande video om Komisars syn på försäljningskanaler, (från Educators Corner).


Technorati : , , , ,

Det är detta som är skillnaden

February 21st, 2008 by Rolf Erikson

Små saker har betydelse det vet vi. Bli inspirerad av denna indiska film som är ett tydligt exempel på detta. Ja till och med ett exempel på vad samverkan kan göra, men någon måste börja! Förändringar börjar alltid med små saker!


Technorati : , , ,

Nytt Lek i Bloggoland!

February 21st, 2008 by Rolf Erikson

Michel-Adrian Sheppard har noterat att en ny lek eller spel finns nu på nätet. Allt har sin upprinnelse i för ett år sedan då Five Things You Didn’t Know About Me härjade på nätet.

Nu gäller det an annan rolig grej. Tag fram den närmsta boken, slå upp sidan 123, hitta den femte meningen och skriv ner de tre följande meningarna!

Jag gör ett försök, vänder mig om och hittar Ett slags vrede av Erik Ambler:

Å andra sidan , om jag inte uteslöt alla adresserna i Mougins skulle Skurleti med säkerhet få höra talas om La Soourisette när han började sina efterforskningar där. Men kunde jag utesluta dem? Han hade ju redan gjort en del frågor och det var fullt möjligt att han redan kände till Mougins-fastigheterna.

Någon som vill hänga på?


Technorati : , , , , , ,

Var nöjd med dig själv!

February 18th, 2008 by Rolf Erikson

Har ni fastnat för frestelsen att göra om er? Den är inte lätt att värja sig mot. Vi översköljs med information om bättre balans, bättre utseende osv. BBC hade en intressant dokumentär om utseende. Alla vackra flickor med perfekt kropp finns inte. De är alla manipulerade i redigeringsprogram.

Självklart ska man ta vara på chansen att utveckla sig men var går gränsen. Riktigt befriande är det att titta på filmen nedan från Monday Film. Se och tänkt efter!


Technorati : , , , ,

Dream a little dream of me!

February 13th, 2008 by Rolf Erikson

Jag såg en härlig film ikväll, Den bästa sommaren. Har ni inte sett den – gör det!

Filmen utspelas på 50 talet med två sommarbarn i huvudrollerna. Dråplig och tankvärd.

Slutmelodin var den härliga Dream a little dream of me. Lyssna på den och njut. Mama Casa sjunger.


Technorati : , , ,

Är din kund en skitstövel?

February 8th, 2008 by Rolf Erikson

De flesta kunder är trevliga att arbeta med, men det finns undantag. Har du en sådan?

Gör testet!

Bob Sutton, författaren till boken “THE NO-ASSHOLE RULE” har utvecklat ett antal frågor som du kan använda när du utvärderar dina kunder. Gör det!


Technorati : , , ,

Ring gratis via WLAN

February 7th, 2008 by Rolf Erikson

I Elektroniktidningen kan man läsa:

Den första svenska Wifi-telefonen, utvecklad av Lund IP Products, finns nu att köpa. Med den går det att ringa billigt eller gratis överallt där det finns wlan.
LIP, Lund IP Products, har lanserat sin första wifi-telefon under namnet LIP TA100. Den kan användas med de flesta IP-operatörers abonnemang tack vare protokollet SIP v2, och kan således användas för gratis eller åtminstone billiga samtal varhelst i världen det finns trådlösa datanät. Varken dator, hörlurar eller kablar behövs

Jag undrar var i utlandet den går att använda. Någon som vet?


Technorati : , , ,

Konsten att bli rik

February 6th, 2008 by Rolf Erikson

En av mina favoriter är Napoleon Hill. Hans bok, How to be rich, är en klassiker. Jag läste någonstans att Hästens framgång delvis beror på inspiration av Hill.

Hans tes är att man kan uppnå allt om man bara vill. En av råden är att man ska från börja tänka som man redan nått framgång, alltså positivt tänk.

Av en slump hittade jag Napoleon Hill på YouTube. Passa på och lyssna på honom. Det kanske blir en vändning i ert liv.


Technorati : , , ,